Velem megoszthatod

Lélekkönnyítő segítő beszélgetés - amikor "csak" annyit szeretnél, hogy valaki meghallgasson.

Neked. Érted. Veled.

Beszélgetőtársnak lenni

Van egy kedves kis történetem arról, amikor még nem tudatosan lettem valakinek a beszélgetőpartnere..

Az utcánkban lakott egy idős bácsi, akivel már kis totyogós koromban jóba lettünk. Nagy eséllyel többször is „feltartottam” őt az évek alatt, de leginkább egy sztori maradt meg az itthoni emlékgyűjteményben.

Az a nap, amikor Béla bácsi szorgosan hordta be talicskával az utcáról a fahasábokat, s egyszer csak megjelent a kapujuknál egy szőke kislány. Állítólag alig értem fel azt a részt, ahonnan már át lehetett kukucskálni, de ez nem tántorított vissza semmitől és azt kérdeztem:

„Szia Béla bácsi! Beszélgetünk?

Beszélgessünk!”

S ahogyan ezt már szintén csak a szüleimtől tudom, ezután Béla bácsi letett mindent a kezéből és egy valószínűleg igen jókedélyű társalgásba kezdtünk.

Ennyi kellett csupán. S hiszem, hogy sokszor ma is ennyi kellene ahhoz, hogy jobban érezhessük magunkat, mert fontosak az ilyen pillanatok.

Miért fontos, hogy legyen kinek elmondanod?

Biztosan te is többször hallottad már azt a mondatot, hogy az ember társas lény, ahogyan valószínűleg arról is hallottál már, hogy a kimondatlan szavak, érzések, milyen lelki és fizikai problémákat okozhatnak.

Manapság az egyik leggyakoribb „betegség”, ami emberek tízezreit sújtja, a MAGÁNY. Ez pedig olyan további, egyéb problémák okozója lehet, melyeket egy-egy mélyebb beszélgetéssel akár meg is lehetne előzni.

Tehát, ha akár csak egyszer is érezted már úgy vagy akár épp most vagy ebben a helyzetben, hogy szívesen beszélgetnél valakivel, de nincs kivel, ez a lehetőség neked szól. A lelki, mentális és fizikai egészséged érdekében is.

Mit kell tudnod egy ilyen segítő beszélgetésről?

A beszélgetés időtartama 60 perc

Elsősorban online, előre egyeztetett időpontban történik

Jelenleg 24 és 52 év közötti nők és férfiak számára

Témáink lehetnek

Lényegében bármi, amiről úgy érzed, hogy beszélgetni szeretnél, de természetesen mindezt a jóízlés határain belül tartva.

Kérlek erről ne feledkezz meg!

beszélgetőtárs2

Miben más ez a beszélgetés, mint a coaching?

A legfontosabb különbség, hogy ebben az esetben nincsen kitűzött cél, megoldandó probléma, elakadás. Pontosabban, ha szóba is kerül, nem alkalmazok coaching eszközöket és nem tereljük át a beszélgetést egy ad-hoc kitalált cél felé vagy hogy megoldást találjunk (persze amennyiben úgy döntesz, hogy coaching keretein belül folytatnád, az bármikor lehetséges).

Amikor beszélgetőtársadnak kérsz fel, az egyetlen cél az, hogy legyen kinek elmondanod a bánatod, örömöd, dilemmád, felmerülő gondolataid. S amennyiben persze úgy döntesz, hogy kíváncsi vagy a véleményemre, tanácsomra, szívesen megosztom azt veled. De csakis ebben az esetben.

Meghallgatlak. Megértéssel és figyelemmel. Ez a fő feladatom.

A lélekkönnyítő segítő beszélgetésnek a legnagyobb előnye egy általános értelemben vett baráti beszélgetéssel szemben, hogy nem kapsz se kéretlen tanácsot, se ítélkező véleményt és biztos lehetsz benne, hogy a titkod is köztünk marad – amennyiben olyasmiről szeretnél mesélni.

Emellett pedig természetesen hétköznapi témákkal, egyszerűen a társaság kedvéért is fordulhatsz hozzám, amennyiben arra van szükséged, mert úgy érzed, hogy nincsen olyan személy a környezetedben, akivel megoszthatod a gondolataidat, akivel kapcsolódhatnál. Vagy egyszerűen egyedül érzed magad a mindennapjaidban.

Várlak szeretettel!